Opbevar din champagne korrekt

Hvis du ønsker at opbevare din champagne før den skal nydes, er det vigtigt at dette sker korrekt. Det bedste er i et vinkøleskab på omkring 12-14 grader (og koldere) og i mørke. Det vigtigste er ikke kun selve temperaturen, men især at der ikke er temperaturudsving, da det er her der vil være udveksling igennem proppen. Det er dog aldrig godt at opbevare en champagne varmt, så hold gerne flasken under 20 grader. Champagnen skal være liggende, således at proppen holdes fugtig.


Vælg det rigtige glas

Der findes mange forskellige champagneglas – nogle er flotte, nogle er gode til champagne og nogle er begge dele. Når man drikker champagne, kan den opføre sig på forskellige måder i forskellige glas. Den traditionelle champagnefløjte er lavet til at vise champagnen frem, men fremmer ikke smag og duft. Hvis man ønsker et højt glas, så er Zalto Sweet Wine eller Riedel Veritas Champagne gode glas. Ellers er universalglas et godt bud på et glas som fremmer smag og duft og endeligt er bourgogneglas også rigtig gode til champagne.


Nyd historien i smagen

Der ligger en masse arbejde bag en flaske champagne og man kan forsøge sig med at bryde smag og duft ned. Hvilke frugter kan der duftes i glasset og hvilke andre noter? Er der smag af lang eller kort lagring med gær? Har vinen ligget længe efter degorgering eller der den meget frisk. Og har vinen undergået malolaktisk gæring?

Det er ikke alle champagner der falder i alles smag. Selvom man har købt en vin man ikke syntes er fantastisk, kan man stadigvæk nyde oplevelsen.