Værd at vide

Opbevar din champagne korrekt

Hvis du ønsker at opbevare din champagne før den skal nydes, er det vigtigt at dette sker korrekt. Det bedste er i et vinkøleskab på omkring 12-14 grader (og koldere) og i mørke. Det vigtigste er ikke kun selve temperaturen, men især at der ikke er temperaturudsving, da det er her der vil være udveksling igennem proppen. Det er dog aldrig godt at opbevare en champagne varmt, så hold gerne flasken under 20 grader. Champagnen skal være liggende, således at proppen holdes fugtig.


Vælg det rigtige glas

Der findes mange forskellige champagneglas – nogle er flotte, nogle er gode til champagne og nogle er begge dele. Når man drikker en gammel champagne, kan den opføre sig på mange måder, så det er vigtigt at vælge glasset, når man har smagt på vinen (og kigget på vinen). Er der stadigvæk bobler, så kan et champagneglas vælges, gerne ikke for højt og gerne med mindre åbning end overflade på vinen. Er vinen blevet gammel, uden bobler og noget hen ad sherry/portvin, så kan det være et dessertvinglas er valget. Et altid godt valg til gamle champagner er glasset: Zalto – Sweet Wine.


Nyd historien i smagen

Om vinen er blevet stille med tiden eller har beholdt sin kulsyre, er altid spændende. Herefter er det spændende hvilke smage vinen har udviklet. Et stille glas champagne kan sagtens være en ligeså stor oplevelse som et med bobler. Alle gamle champagner er unikke og næsten alle fortæller en stor historie i smagen.